Colors of autumn

Colors of autumn

SYKSY. Kaunis vuodenaika, jona minäkin olen syntynyt. Pidän kamalasti Suomen syksystä ja sen tuomasta upeasta värimaailmasta, joka tulee puiden lehdistä, kun lehtivihreä katoaa niistä pois ja ne tippuvat maahan, jättäen puut lopulta kaljuiksi, karuiksi versioiksi entisestään. Maa ja puut täyttyvät oranssin, keltaisen ja punaisen väriloistosta ja niiden eri sävyistä. Alta pilkistää vielä kauniin vihreä nurmi muistona menneestä kesästä, joka kuitenkin kohta peittyy lumen alle ja kellastuu. Auringon paistaessa nuo värit pääsevät oikeuksiinsa ja näyttävät luonnon kauneuden, jota on rauha ihastella.

My favorite sight in this spot. Ducks with the view.

 Syksyn ainoa negatiivinen puoli onkin se synkkyys; pimenevät illat sekä aamut, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi väsyneeksi. Tänä syksynä aurinkoa ei ole oikeastaan näkynyt, vaan sateet ja pimeys valtaavat useat päivät aamusta iltaan saakka. Ne hetket, kun aurinko sitten päättää alkaa paistaa puiden lomasta ja muistuttaa läsnäolollaan, ovatkin hetkiä, jotka piristävät tätä pikkuhiljaa talven pimeyteen asennoituvaa ihmistä.

Stunning red.

Mutta.. Kohta tulee taas talvi ja tämä kauneus on poissa. Se vaihtuu monikirjavasta väriskaalasta hyvin yksinkertaiseen valkoiseen, siniseen ja mustaan. Onneksi joulun aikaan esimerkiksi värejä pääsee näkemään valojen ja joulukuusien kanssa monessa paikassa. Unohtamatta myöskään sitä, että täällä talvi voi olla myös henkeäsalpaavan kaunis, jos olemme onnekkaita ja saamme paljon lunta. Mutta ei vielä! Vielä on syksy. Ainakin hetken.

Rowan berries.
Tall spruces and sunshine peeking through.

Olen käynyt aina silloin tällöin mieheni ja veljeni mukana golfaamassa. Itse en pääse pelaamaan, sillä en ole käynyt greencard -kurssia (omistan kyllä omat mailat ja vähän olen päässyt harjoittelemaan lyömistä, mutta..). Tykkään kuitenkin lähteä mukaan jos he pelaavat, sillä saan siinä samassa hyötyliikuntaa ja opin lajista. Olenkin ottanut myös kameran mukaan silloin tällöin. Alhaalla onkin hieman syksyn sävyisiä otoksia golf kentältä.

Pink golf ball. You may lose your ball among the leaves in the fall if it's not bright enough!
Golf green. Time to putt.
Vielä vähän syksykuvia…
Orange-yellow leaves, sunshine and blue sky..
More red with yellow.
Dead tree in the middle of the living.