DIY- Diaper cake for babyshower

DIY- Diaper cake for babyshower

Sain tosiaan melko lyhyellä varoitusajalla varautua ystäväni vauvakutsuihin, jotka olisivat ilmoituksesta muutaman päivän kuluttua, ja parin ajotunnin päässä Tampereella. Mitään “turhia” lahjoja ei toivottu, vaan mielellään kulutustavaraa, kuten vaippoja, liivinsuojuksia, ja niin edelleen.. Koska minua ei houkuttanut viedä pelkkää vaippapakettia tai Prisman lahjakorttia ystävälleni, päätin, että kokeilisin askarrella vaippakakun. Siinä olisi ainakin omaa kädenjälkeä ja ajatusta mukana! Tein myös superpikaisen DIY-videon, se löytyy alhaalta. Mitään mestariteosta tästä kaikesta ei suinkaan syntynyt, mutta se on sitten asia erikseen.. 😉

Vauvakutsut osuivat kyllä juuri sopivaan aikaan tässä vähän ennen joulua, sillä sain vietyä ystävälleni, joka sattuu olemaan myös siis kummipoikani äiti, myös joululahjat! Muuten monet tuliaiset ja paketit olisi pitänyt lähettää postitse kummipojalleni. Mutta, itse asiaan: 

 

 

Lähdin siis erään työpäivän jälkeen kauppaan hakemaan vaippoja ja muita tarvikkeita ideaani varten. Valitettavasti valitsemani kaupan valikoima ei ollut kaikista antoisinta, mutta I did my best. Ostin oheistavaraksi omasta mielestä kulutustuotteiksi laskettavia tuotteita: hammasharjan vauvalle, puhdistusliinoja, vanupuikkoja, ja tulevalle äidille suklaata sekä karkkia.

Ohjeet tämän tekoon katsoin nopeasti netistä, joten aika sooloilemalla lopulta mentiin. Osan tarvikkeista tosiaan ostin kaupasta, mutta suurin osa löytyi minulta jo etukäteen kotoa. Osan keksin lennosta, koska kuten sanoin aiemmin, kaupalla ei ollut paljoa antaa.. 

 

So, what do you need?

 • Tyhjä vessapaperirulla / saavuin kotiin ja JES, kuin taikaiskusta tyhjä vessapaperirulla odotti vaihtajaa telineessä
 • Tyhjä talouspaperirulla / tässä sain hieman laittaa paperia säilöön..
 • Kuminauhoja  / Näitä minulla ei ollut, eikä kauppakaan niitä tarjonnut kun tyhjällä hyllypaikallaan, mutta onneksi omistan ohuita hiuslenkkejä, jotka ajoivat asian täydellisesti
 • Kuumaliimapistooli / tämä oli jo omasta takaa, ja jos tätä ei ole, varmasti kiinnitys onnistuu esim. teipillä
 • Teippiä
 • Sellofaania
 • Erilaisia lahjanaruja
 • Yksi paketti Pampers Comfort kokoa 3 / 62 vaippaa, pari jäi yli.
 • Narua / itse käytin myös joulupaketoinnissa hyödyntämääni juutinnarua
 • Kakun “täytteet” eli lahjoja äidille ja vauvalle
 • Isohko pahvin pala / voit käyttää vaikka valkoista kakkualusta, jotta pohja näyttää nätisti valkoiselta. Minulta tämä osuus jäi kauppaan ja sain pärjätä pelkällä pahvin palalla. (Minulta oli sattumalta jäänyt vielä pahviroskaa uuden matkalaukun jäljiltä, jonka käytin tähän)

 

Sitten vaan hommiin! Aloitin sillä, että liitin wc-paperihylsyn ja talouspaperihylsyn keskenään leveällä teipillä.

 


Seuraavaksi leikkasin pahvinpalasta ihan silmämääräisesti ympyränmuotoisen alueen. Vitsi mikä tuuri kävi silmämittauksella, sillä se oli tismalleen oikean kokoinen! 

Seuraavaksi hanskat käteen ja kuumaliimapistooli kuumenemaan. Lisäilin kuumaliimaa talouspaperihylsyn päähän ja liimasin sen keskelle leikkaamaani pahviympyrää. Paina hylsyä hetki pohjaan, niin se pysyy varmasti. Wc-paperihylsyn pää tulee siis kattoa kohti. Annetaan sen sitten kuivua.

 

 

Seuraavaksi rullataan vaipat pienille rullille ja laitetaan kuminauhan pitämään niitä kasassa toisesta päästä (omassa tapauksessa pienet “hiuslenkit” ajoivat kuminauhojen virkaa). Tässä menee tovi. Vaippoja meni tosiaan melkein koko paketti, muutama jäi yli.

 

 

Vajaa 60 vaipan pyörittelyä myöhemmin on aika alkaa rakentamaan itse kakkua. Otetaan naru käteen ja aletaan kokoamaan kakkua yksi rivi ja kerros kerrallaan. 

Lähimmäs putkiloa, ensimmäiseen riviin tulee 6 vaippaa, toiseen riviin 12, kolmatta en enää laskenut.. Sijoitetaan vaipat rivi kerrallaan ja sidotaan narulla jokainen rivi tukevasti kiinni. Tämän jälkeen voidaan repiä ysittäiset kuminauhat irti vaipoista, kun ne on tuettu yhdellä narulla paikoilleen. 

Aluksi voi olla hankala saada monta vaippaa pysymään “pystyssä” rivissä, joten keksin, että narua kannattaa pitää toisella kädellä koko ajan kakun ympärillä, ja venyttää sen pituutta sitä mukaan, kun lisäät vaippoja riviin narun väliin. Edetään rivi riviltä, ja kerros kerrokselta, kunnes kakku on koottu.

 

 

Sen jälkeen jäljelle jää koristelu, jossa kädet ovatkin vapaat! Olin ostanut pari rullaa paksumpaa juhlanauhaa, jolla rusetoin kunkin kerroksen kakusta. Alle jätin juutinnarun pitämään kerroksia ja rivejä koossa, vaikka sen olisi varmaan voinut poistaa välikerroksista. Olisin halunnut yksivärisen paksun pakettinauhan, mutta valitettavasti niitä ei ollut ja vaihtoehdot olivat hyvin rajatut. Hieman myös harmitti, että Pampers -vaipat sisältävät monenmoista kuvitusta ja väriä, joten kakusta tuli lopulta melko sekainen ja kirjava. Olisin pitänyt huomattavasti enemmän lopputuloksesta yhdenvärisellä juhlanarulla ja valkoisilla vaipoilla. Noh. Ensi kerralla sitten.. Lisäksi käytin kahta, valkoista ja vaalean sinistä tavallista lahjapakettinarua kakussa.

 

 

Lisäilin “täytteet” tavallisen lahjanarun avulla kiinni kerroksiin ja kakun väleihin. Koska minulla ei ollut perinteistä pehmolelua kakun päälle, päädyin kihartamaan kasan lahjanarua ja tunkemaan sen kakun päällä olevan aukon peitoksi. Siinä se sitten on. Sellofaanit ympärille, kantoon ja autoon kohti vauvakutsuja!