DIY – lamp shade made from feathers

DIY – lamp shade made from feathers

Joo joo, tiedetään. Näitä samoja lampunvarjostin ideoita on pyörinyt puoli vuotta takaperin vaikka missä ympäri nettiä ja vaikka kuinka monessa blogissa ja vlogissa. 

Samoihin aikoihin minäkin ostin omat tarvikkeeni kyseiseen höyhenlamppuun, joita silloin löytyi kaupasta melkein ainoastaan yli 100 euron hintalapulla. Nyt Clas Ohlsonilta näyttää saavan ovaalimuotoisen höyhenlampun varjostimen 50 euron hintaan. 

Halvemmaksi tämä tuli kuitenkin! Kustannuksia tälle valaisimelle nimittäin kokonaisuudessaan tuli: 

  • riisipaperi varjostin 45cm / IKEA / 3,99e
  • Höyhenet 100g / Sinelli / 17,80e
  • riippuvalaisin / vanhasta valaisimesta / 0e
  • kuumaliimapyssy ja patruunat / isältäni lainassa / 0e

Eli YHTEENSÄ  21,79 euroa. Okei, ei nyt ihan ilmaista, mutta vastaavia ei kaupasta noin halvalla saa. Ja kyllä sitä omaa kädenjälkeä enemmän arvostaa kun kaupasta valmiiksi tehtyä! 

Projekti vielä melko alussa

TIPS

Tarvikkeet ja valmistautuminen!

Höyheniä. Paljon höyheniä. KAIKKIALLA. Olisihan tämä taas ehkä pitänyt itse tajuta, mutta pientä höyhenkarvaa oli kaikkialla tämän projektin aikana ja saan imuroida niitä vielä varmaan vuoden kuluttua sohvasta ja huoneen kulmista. En kyllä nyt toisaalta keksi, että miten tältä voisi välttyä.. Esimerkiksi laita tukka kiinni ja vaatteet päälle, jotka on helppo imuroida tai ottaa teippirullalla. SANOMALEHTEÄ kannattaa kerätätä työpisteen alle,  sillä kuumaliimaa voi tippua, etkä halua sitä lattiallesi. Myös siivoaminen saattaa nopeutua hieman projektin jälkeen. 

Ja sitten se ehkä tärkein tarvike pakollisten lisäksi, nimittäin HANSKAT. Mitään muuta en blogeista lukenutkaan, kuin sitä, kuinka ihmiset polttivat näppinsä liimatessaan höyheniä. Missä ihmeessä maalaisjärki? Itse ei tulisi mieleenkään lähteä leikkimään kuumaliimalla ja höyhenillä ilman hanskoja suojaamassa. Tottakai saat/voit saada palovammoja. Hanskat myös auttoivat suuresti höyhenien laittamisessa, kun ei tarvinnut olla erittäin varovainen niitä lamppuun painaessa. Riisipallo kannattaa myös asettaa pyöreään KULHOON. Näin sen hallinnointi on huomattavasti helpompaa eikä se lähde vaeltamaan omille teilleen.

Itse toteutin tämän liimausprojektin lattialla niin, että istuin sohvan reunalla, valaisin jalkojeni juuressa ja höyhenet vieressäni. Toimi ihan hyvin, vaikka selkäni ei ehkä kiittänyt tuosta asennosta. Ja varmaan hyvä on virittää oma duunauspiste jonnekin, minne valaisimen voi tarvittaessa jättää työvälineiden kanssa odottamaan, jos joudutkin lopettamaan kesken ja jatkamaan myöhemmin. 

 

Valmis lamppu

Aikataulu?

Luin myös, kuinka monilla tässä projektissa oli mennyt monta päivää ja monia tunteja. Olin siis itsekin varautunut tähän, jonka takia lampun valmistus jopa viivästyi enkä saanut sitä aloitettua kun vasta nyt. Lopputulos oli kuitenkin se, että kokonaisuudessaan lampun tekemiseen meni muutama hassu tunti. Liimasin höyhenet kokonaisuudessaan yhdessä illassa samalla kun televisiossa pyöri Netflix. Sitten annoin varjostimen kuivua yön yli ja seuraavana päivänä vain ripustin sen kattoon. Koko projektiin siis max 4h. En sitten tiedä, mitä tein väärin, kun onnistuin tässä näinkin sukkelasti. 

Mutta siinä se nyt sitten möllöttää. Ikioma omilla käsillä tehty höyhenvalaisin. Harkitsen vahvasti, että voisin tehdä toisen eri muotoiseen riisipaperipalloon tai voisin kokeilla suosion saanutta suodatinpussiversiota. 

Pahoittelut hieman huonoista kuvista, valitettavasti lähiaikoina ei ole tiedossa aurinkoista ja hyvää säätä kivoille sisäkuville ja laiskotti, joten tässä best you can get! 

Alhaalla on vielä lyhyt video projektista! Ei mikään taideteos ensimmäisenä itsetehtynä videona, mutta kuitenkin!

 

Ja vielä valo päällä!