Kitchen – Love for food and magnets

Kitchen – Love for food and magnets

 

Aika esitellä toiseksi käytetyin huone asunnossamme, nimittäin keittiö. Keittiömme on ehkä parhain esimerkki siitä, millaista nykyajan sisustustrendit eivät ole. Kirsikkaan vivahtavan väristä puuta olevat kaapistot, mustat isot välitilan laatat ja tummat marmoriset keittiötasot ja osa tasoista puun värisiä. Ruokapöytäkin on baaripöydän korkeudella ja käsittelemätöntä puuta. Jääkaapit(kyllä, niitä on kaksi) ja integroidut kodinkoneet ovat kaikki kromisia. Keittiö on myös ainoa asuntomme huoneista, jossa on sälekaihtimet. Jostain syystä kaikista muista ikkunoista ne on otettu pois. Tämä on samalla kuitenkin ainoa huone, jossa niitä ei tosiaan tarvitsisi lainkaan, kun synkkää on muutenkin helposti!

 

This is the spot where most of the magic happens in our kitchen.

 

I love making food and baking. Even more, I love to eat good food (if you haven’t noticed yet). Too bad I have been too lazy at baking lately.

 

 

If I make us breakfast, this set is what it usually includes. When ready, this is one of the best meals, ever. Could eat this every morning, easily.

 

Aluksi vihasin kotimme keittiötä ja yli vuoden päivät halusin maalata/fixata/whatever -keittiön kaapit, mm. valkoisella. Nykyään en välttämättä vaihtaisi niitä. Pidän persoonallisesta keittiöstämme, vaikkakin se on melko synkkä pimeällä, tuo musta ja puu kun tuntuvat oikein imevän valoa sisäänsä. Tämänkin osittain korjasi melko uusi halvalla ostettu valaisin, joka on hetken koristanut keittiötä. Pidän myös kahdesta jääkaapista, joita koristaa kymmenet magneetit, sekä baaripöydästä, jossa aterioidessa voi ihailla taloyhtiön sisäpihaa, kymmeniä puissa ja pensaissa lentäviä lintuja ja kuinka viereisen koulun piha täyttyy nuorista ja töihin saapuvista opettajista arkisin. Viikonloppuisin missään ei taas välttämättä näy ristin sielua. Ulkopuolelta katsottuna näytän varmaan pelottavalta kyylältä, kun saatan jumittua ikkunan ääreen ihailemaan maisemaa pitkäksikin aikaa..

 

Inner court that you can see from our kitchen window. This is the spot I love to sit at and stare at the numerous birds or just nature and life going outside.

 

 

Dozens of magnets fill our fridge doors. Every time we are traveling, we bring at least one magnet from the country we have visited.

 

Meillä on onneksi melko iso keittiö, joten tilasta nyt sinänsä ei ole puutetta. Tilaa voisi kyllä olla lisääkin, mutta lähinnä säilytystarkoituksiin. Molemmat jääkaapeista ovat aina melko täynnä, toinen siunattu juomille (alkoholijuomia löytyy liikaakin, kun kukaan ei ole koskaan juomassa niitä pois), kun toisessa taas säilömme ruokatarvikkeita. Tärkeä kriteeri keittiössä tilan lisäksi on ehdottomasti astianpesukone. Meiltä tulee paljon tiskiä, ja koska me molemmat vihaamme tiskaamista, pelastaa tuo laite monet parisuhdekriisit. Harmillista kyllä, se on viimeaikoina temppuillut ja vaatinut huoltomiehenkin käynnin.. Leipominen on myös paljon helpompaa, kun kaikkea ei tarvitse tiskata jälkikäteen käsin! Pidän tosiaan leipomisesta, vaikka nykyään tuntuukin, että sille jää liian vähän aikaa.

Vaikka siis ennen vihasin keittiötä ja halusin muuttaa siinä käytännössä kaiken, en tällä hetkellä muuttaisi mitään. Pinnat toki ovat kuluneita vuosien asumisen jäljiltä, ja jossain vaiheessa vaatisivat vähintään tekohengitystä, mutta toistaiseksi kaikki on hyvin. Kaikkeen tosiaan tottuu ja jopa alkaa pitämään. 

 

The fight-stirring subject in our kitchen: dirty dishes. Our dishwasher is broken at the moment, so we have to do the dishes ourselves. It can truly stir up the mood, and maybe not in the good way! 😉 Me, I HATE washing dishes and dishwasher is a lifesaver.

 

Waiting for my morning coffee to drop. I could not have found better sign to hang from that little hook, than this, which I got from Pete’s mom.

 

I have many ingredients and things stuffed into some glass jars, that I have bought mostly from Ikea. The black labels and chalk pen I have bought from Aliexpress.