Linnanmäki & Festival of lights

Linnanmäki & Festival of lights

Helsingissä sijaitsevassa huvipuistossa Linnanmäellä järjestetään joka syksy tapahtuma nimeltä Valokarnevaali. Valokarnevaali on monipäiväinen tapahtuma ja huipentuu viimeisenä päivänä ilotulituksiin. Tänä vuonna ilotulituksella myös avattiin Valokarnevaalit. Tähän karnivaaliin huipentuu huvipuiston vuosi, kun sen ovet suljetaan ja talvi saapuu. 

Tämä oli toinen kerta kun käyn Linnanmäellä valokarnevaalien aikaan. Harvemmin sitä nykyään tulee käytyä edes kesäaikaan huvipuistossa. Ei sillä, ettei haluaisi, ei vaan saa aikaiseksi lähteä. Rannekkeet ovat myös aivan sikahintaisia, ja niistä ei raaski maksaa, kun mieheni ei uskaltaudu 90% laitteista tuossa huvipuistossa. 

Saimme onneksi tällä kertaa hieman alennusta rannekkeista ystävän kautta, joka työskentelee Linnanmäellä. Tämä sai meidät lopulta lähtemään tapahtumaan ja huvipuistoon. Alunperin tarkoitus oli mennä ensimmäisenä päivänä ja nähdä myös silloin järjestettävät ilotulitukset, mutta sateinen päivä sai meidät jäämään kotiin. Lauantai osottautui lopulta sattumalta hyväksi illaksi lähteä käymään huvipuistossa miehen työpäivän jälkeen. 

Ilma oli viileä, mutta oikein pukeutuneena se ei haitannut menoa! Yllätyimme myös molemmat siitä väenpaljoudesta, joka valtasi huvipuiston. Väkeä oli paikalla enemmän kuin hyvänä kesäpäivänä! Eli jos ei muuta, niin siihen kannattaa ainakin varautua. Parkkipaikka saatiin täysin sattumalta hetken etsinnän jälkeen saapuessamme, sillä kaikki paikat olivat suoraan Linnanmäen läheisyydestä viety. Aloitimme syömällä perinteisessä Lintsi Burgerissa, paikassa, jossa emme kumpikaan ole vuosiin käyneet. Pikaruokaketjuun verrattavissa olevat bursat ja kuuluisat kierreranskalaiset veivät hyvin kovan nälän, joka oli suurin asia mielessä saapumishetkellä, eivätkä ne maksa maltaita. 

Burger, onion rings and curly french fries. Because why not?
Beautiful lightning against the darkening night.

Koska meillä oli rannekkeet, toki kävimme muutamassa laitteessa. Esimerkiksi Vekkula oli auki viimeisiä kertoja, kunnes se suljetaan ja uudistetaan täysin. Vekkula on ollut aina nimikkopaikka Linnanmäellä. Se on ollut siellä aina, kaikki ovat siinä joskus käyneet ja sen tietävät. Oli siis itsestään selvää, että jonotimme melko pitkään, että pääsimme viimeisen kerran tuon hassuttelutalon syövereihin! Maisemajunaan menimme sen takia, että näkisimme valoloisteen myös yläilmoista. Kaunista oli myös nähdä horisontissa siintävä Helsinki ja pikkuhiljaa laskeutuva yö. 

The one and only funhouse in Linnanmäki, Vekkula.

Toki kierrokseen kuului myös perinteinen Vuoristorata. Vanha tervan tuoksu ja natisevat puut Jarrumiehen tehdessä työtään jyrkän alamäen jälkeen on kokemus, joka on aina yhtä viihdyttävä ja jopa välttämätön, kun astuu Linnanmäelle. Jonolta ei tässäkään vältytty. Joka illalle on myös jokin esiintyjä, mutta tänä vuonna jätimme esityksen väliin ja suuntasimme kotia kohti pekonijuusto -popcornit kainalossa. 

Kannatan ehdottomasti Valokarnevaaleissa käymistä. Siinä pääsee yhdistämään perinteisen huvipuistokokemuksen kauniin syksyn ja upeiden valotaideteosten kanssa. Toki jotain voi harmittaa, että kaikki laitteet eivät ainakaan tällä kertaa olleet käytössä, mutta mielestäni tapahtumaan voisi mennä ihan vain ihastelemaan valojen kirjoa ja nauttimaan tunnelmasta. 

Ceiling with funny lights.