Living room – heart of our apartment?

Living room – heart of our apartment?

Olohuoneen voi sanoa olevan kotimme sydän. Siellä vietämme eniten aikaa, ja vaikka teemme ruokaa toki keittiössä, nautimme aamupaloja lukuunottamatta ateriat käytännössä aina ruokapöydän ääressä olohuoneessa samalla, kun katsomme tv:tä. Sohva on iso ja u-mallinen. En osaa sanoa miten jatkossa voimme olla pienemmän sohvan kanssa, jos tuosta pitää joskus luopua. Tämänhetkisen kyllä mielelläni päivittäisin, sillä esimerkiksi huonon kangasvalinnan ansiosta se on alkanut nukkaantua ja tyynyt eivät pysy muodossaan tai paikoillaan.

Myös olohuoneemme ärsytti minua pitkään, sillä siellä oli paljon huonekaluja, jotka eivät vain sopineet sinne, jotka olivat tulleet entisestä asunnosta. Entinen koivunvärinen Kallax kirjahylly pursui yli roinaa ja kirpputoreilta mieheni tekemiä kirjalöytöjä, joita ei kukaan kuitenkaan koskaan lue. Onneksi viimein syntymäpäivälahjaksi sain uuden kirjahyllyn vanhan Kallaxin tilalle ja sohvapöytäkin saatiin päivitettyä (Olin jo monta vuotta ollut kyllästynyt pyyhkimään entisen lasipintaa päivittäin). Kirjat ja elokuvat ovat myös jotain sellaista, jota ei usean asunnosta enää tänä päivänä löydy, ainakaan näkyviltä. Meille niitä taas sataa miltei kuukausittain lisää, kun mieheni tekee joko verkkokaupoista tai kirppiskäynneillä löytöjä. Meillä on siis myös kirjojen lisäksi suuri kokoelma elokuvia ja tv-sarjoja. Nekin ovat melko “kuoleva luonnonvara”, jos niin saa sanoa, mutta miehelleni on tärkeää, että niitä saa ostettua. Ennen leffat saatettiin katsoa netistä huonolla kuvanlaadulla ihme palveluita hyödyntäen, nykyään hankimme ne kaupasta perinteisin keinoin. (Vanhoja videovuokraamoja emme tosin siihen tarkoitukseen enää käytä, sieltä haemme makeiset!)

Olemme päivittäneet myös tv-tason aikaa takaperin, kun Jyskistä löytyi hyvä vaihtoehto alennusmyynneistä. Samaan aikaan hankimme telineen tv:tä varten. Tv on siis seinällä telineessä, jota voi liikutella sivuille ja eteen. Näin saamme sen hyvin asemoitua, jos haluamme nähdä paremmin esimerkiksi ruokapöydästä. Kokoa tv:llä on 55 tuumaa, sekin voisi kyllä olla isompi. Meillä on kotiteatteri, Chromecast ja muitakin vempaimia, joita hyödynnämme. Näistä, ja muistakin kotimme elektroniikan hankinnoista tulen kertomaan varmaan jossain toisessa postauksessa erikseen.  

Olohuonetta minä myös helpoiten sisustan. Vaihdan sisustustyynyt, verhot ja ostan kasveja piristämään ilmettä. Tämä johtuu varmaan juuri siitä, että siellä tulee vietettyä eniten aikaa, joten minulle on tärkeää, että viihdyn siellä myös esteettisyyden puolesta. Toki kaikkea ei voi saada.. Esimerkiksi kasvit kuolevat melko nopeasti, koska en osaa hoitaa niitä..

On vielä kuitenkin joitain asioita, joita haluan päivittää/muuttaa. Yhdessä onnistuin jo, kun sain valmiiksi lampunvarjostimen höyhenistä, josta tein postauksenkin. Vielä ruokapöydän valaisimen toivon saavani päivittää hyvän ja edullisen yksilön osuessa kohdalle. Ruokapöydän tuolit ovat myös jotain, mihin toivon salaa muutosta tai ‘pintaremonttia’. Ne ovat väärän väriset muuhun kotiimme ja sisustukseen verrattuna, ja niiden kangas on nukkaantunut, likainen ja kulunut. Pitää katsoa kauan joudun lämmittelemään miestäni tähän ajatukseen. Vielä kahteen vuoteen en ole onnistunut. Ei sillä, tuolit ovat mukavia ja ne ovat hienot. Vain hyvin kulahtaneet.