New bagback – hopefully I am finally able to carry my gear better

New bagback – hopefully I am finally able to carry my gear better

Tilasin, mistäs muualtakaan, kuin Aliexpressistä, uuden repun. Tarkalleen ottaen National Geographicin Africa Meduim Rucksackin, tarkempaa mallia A5290. Hintaa tälle tuli tuolta tilattuna 55 euroa, cyber monday salesta (tosin samalta hinta taisi näyttää jälikäteenkin), Suomesta ostettuna tämä taitaa maksaa lähemmäs 200 euroa. En ole varma, kuinka aito tämä on tai ei, mutta tuntuu ainakin hyvin laadukkaalta ja olin aivan täpinöissäni, kun kahden kuukauden odotuksen jälkeen tämä oli tullut postilaatikosta! Ja oli muuten ensimmäinen kerta, kun posteljooni pimpotti ovikelloa ison paketin kanssa, kun se ei mahtunut postiluukusta! Yleensä löydän vain lapun ja joudun käymään postissa. 

Tässä onkin siis hyvä hetki kertoa, että miltä tämä uusi ostos näin ensisilmäyksellä vaikuttaa, kun sitä olen hieman päässyt hypistelemään! Ja toki kerron, että miksi mä ylipäätään päädyin tilaamaan tällaisen repun.

 

Really fine details and it seems pretty good quality! The army-green color is really interesting, and depending on the lightning, it seems to change the color slightly.

 

Mulla oli parikin kriteeriä, kun lähdin etsimään jotain kassia, jossa kantaa kamera- ja muita tarvikkeita. Ensinnäkin, sen pitäisi olla reppu. En jaksa enää tuhota hartioitani ja selkääni kantamalla painavaa olkakassia, jonka olkahihnat pureutuvat ihoon ja todennäköisesti menevät lopulta rikki liiasta painosta. Ja repun pitäisi olla hyvä juuri reissatessa, en siis varmaan käytä sitä kamalasti tavallisessa arkikäytössä, vaan silloin heitän olalleni sen perinteisen naisellisen laukun.

 

From the back. The shoulder straps are adjustable and wide enough and the bag sits comfortably on my back.

There is one small pocket compartment for your phone or pencils, and two larger ones; one clearly for laptop and second for other gear.

Not to forget two small zipper pockets on the front too.

There is a padded photo compartment inside. You can reach it from the top too. The front pocket opens so that you can take your camera out pretty fast!

 

Toinen oli, että siinä pitää olla tarpeeksi taskuja ja kätevä pääsy kameraan, kuitenkin niin, ettei sitä helposti saa auki ja sieltä ei esim. varastettu mitään huomaamattani. En myöskään halunnut kamerarepun näköistä reppua, sillä mielestäni ne ovat suurinosa aika rumia, tai sitten tolkuttoman kalliita. Halusinkin melko arkisen näköisen repun, joka myös voi auttaa siinä, että sitä ei ensimmäisenä varas ota näköpiiriinsä. Näin siis päädyin tähän maaston sävyiseen National Geographicin Africa -mallistoon, kun se löytyi myös edullisesti, toisin kuin välttämättä muut vaihtoehdot. Ja tämähän ei tosiaan ole se kaikista muodikkain ja tyylikkäin valinta, mutta mä jotenkin vaan ihastuin tähän ja sen ominaisuuksiin.. 

 

Small zipper pockets can be found on the sides. You can find this little mesh bag behind one of these zipper pockets, that can hold your drinking bottle.

These camera and lens pouches can be removed from the backbag fairly easily. So you can use them in other bags too, or just remove them to make space.

The side straps can hold your tripod or something else.
And isn’t that BB-8 droid bag tag just awesome! 😀

 

Sinne mahtuu myös sopivasti 15” läppäri, vaikka haluaisinkin mielummin seuraavaksi 13” kokoisen läppärin koon puolesta. Kameran saa kätevästi pois objektiiveineen, joille on omat paikat, ja taskutilan saa jopa ulos. Reppu on siis melko modattava oman mielen mukaan. Vaikka ison läppätaskun sulkeminen ja avaaminen voi vaikuttaa pitkässä juoksussa ehkä hankalalta, ei sinne myös helposti kukaan kajoa ilman että ehtii huomata! Tiedän, oon aika vainoharhainen, mutta.. Kummallakin sivulla on vetoketjulliset pikkutaskut, ja toisesta saat ulos pienen pussukan, vaikkapa juomapullolle. Remmit taas pitävät hyvin kamerajalustan mukana. Vaikka reppu ei mikään rinkka olekaan, niin tuntuu se ainakin toistaiseksi olevan tarpeeksi iso minun tarpeisiin. Pitänee kyllä sitten joskus ostaa myös hieman naisellisempi reppu tai laukku tämmöiseen tarkoitukseen, mutta onneksi vielä ei ole tarvetta. Vielä en tätä ole ihan tositoimissa testannut, kun olen pysynyt kotosalla, mutta toivon, että tämä täyttää sen odotukset oikeasti myös matkassa! 

Ja sattumalta, se ei näytä lainkaan pöhköltä uuden matkalaukkuni rinnalla, vaikka eivät ne ihan samaa tyylilajia edustakaan.. 😉