New wireless headphones – Sudio Regent

New wireless headphones – Sudio Regent

(Summed-up review and thoughts in English below)

Tästä tulee taas hieman pidempi kertomus ja arvostelu, mutta ainakin on infoa.. Mä olen koko elämäni käyttänyt nappikuulokkeita. Joko ne on tulleet puhelimen mukana tai ostettu halvalla kaupasta. Sellaisia, joissa on vaihdettavat päät, en nyt saa päähäni miksi niitä kutsutaan. Sangalliset kuulokkeet ovat aina olleet mun mielestä, jos nyt täysin rehellisiä ollaan, tosi rumia ja tyylittömiä.

Kuitenkin, näin vuosien kuluessa nuo korviin tungettavat napit ovat alkaneet oireilemaan niin, että en niitä enää välitä myöskään käyttää. Korvakäytäväni alkavat kutittamaan ja kipuilemaan melko nopeasti. Olin siis alkanut mukavuuden ja helppouden takia myöntymään mahdolliselle sankakuulokkeiden ostolle. Olen myös halunnut kuulokkeet ilman ylimääräisiä johtoja häiritsemässä, ja nappikuulokkeissa täysi langattomuus on vielä aika uusi juttu. Myös ajatus siitä, että kuulokkeet voisi vain laskea olkapäille houkutteli.

Aloin myös kaipaamaan sankakuulokkeita lentoja varten. Vaikka tämä lapsesta asti vaivannut korvakäytäväkipu onkin lieventynyt huomattavasti parin viime vuoden aikana, vaivaa se vieläkin mikäli joudun lentomatkustamaan lyhyen ajan sisällä. Viikon matka saattaa olla jo sellainen ettei kipua esiinny, mutta esimerkiksi muutaman päivän Prahan matkalla paluulennon vietin laskeutumisen itkien kivusta rystyset valkoisena puristamassa käsinojia. Pientä apua olen kokenutkin saavani laittamalla koko lennon ajaksi korvatulpat. Tykkään kuitenkin kuunnella musiikkia lennoilla, joten korvatulpat + nappikuulokkeet eivät oikein toimi. Siinä siis jälleen yksi syy. Hieman jännittää se jenkkeihin lentäminen, kun siinä kuitenkin on kaksi lentoa ihan peräkkäin..

 

 

Mitä vaadin kuulokkeilta? 

 

Ehdottomasti yksi tärkeimmistä vaatimuksista kuulokkeille langattomuuden lisäksi oli, että niissä on sisäänrakennettu mikrofoni. Puhun paljon puhelimessa, joko kaiuttimella kotona, ajaessa auton kautta tai kuulokkeiden välityksellä ulkona/töissä. Puhun melkein enemmän puhelimessa kuin kuuntelen musiikkia, joten tämä oli aivan must.

Pitkä kantavuus ja pitkä akunkesto olivat myös jotain, mihin kiinnitän huomioita kuulokkeissa. Parit alle 10 euron kiinaihmeet minulta löytyy kotoa. Ne ovatkin yllättäneet akun kestollaan, vaikka se ei kovin pitkä olekaan. Hinta tulikin suurimmaksi rajaavaksi kriteeriksi.

En valitettavasti suostu laittamaan kuulokkeille satojen eurojen hintalappua, vaikka siellä luokassa suurin osa näyttääkin pyörivän. 100 euroa oli ehdoton maksimi, jonka suostun niistä pulittamaan. Olin tosiaan melko yllättynyt kuulokkeiden hinnoittelusta. Kalliita kapistuksia..

Sitten se ulkonäkö. Ja kuten sanoin, mielestäni sankakuulokkeet ovat yleisesti melko hirvityksiä. En siis todellakaan halunnut sellaisia mustia mauttomia pelikuulokkeilta näyttäviä mikkihiiriä korvieni peitoksi. Etsin jotain, mikä ei näyttäisi niin.. No. Urpolta. Onneksi minulla ei ole pienin pää.  

Mites se äänenlaatu? Itse olen tottunut tosiaan niihin 10 euron kuulokkeisiin ja kiinaihmeisiin, joten luotin siihen, että varmasti mikä tahansa 50 eurosta ylöspäin oleva kuuloke-ratkaisu on tarpeeksi hyvä minulle äänenlaadultaan. En siis jäänyt arvosteluissa näihin kohtiin niin kovasti kiinni.

 

 

Mihin päädyin? 

 

Kuin sattumalta, aloin samoihin aikoihin näkemään paljon arvosteluja ja mainoksia näistä uusista Sudion Regent -kuulokkeista. Sudio on ruotsalainen yritys, joka myy kuulokkeita ja muita alueeseen liittyviä oheistarvikkeita. Pääasiassa kuulokkeet ovat valmistettu iPhone mielessä, mutta ne toimivat myös muilla laitteilla. Näitä design -henkisiä kuulokkeita on valkoisina ja mustina kultaisilla yksityiskohdilla, pienellä retro twistillä. Halusin ehdottomasti valkoiset kuulokkeet.

Yritin ensin pitkään etsiä halvempia, kivannäköisiä kuulokkeita, mutta oikein mistään ei tullut sellaista fiilistä, että voisin laittaa noihin rahani, edes muutaman kympin. Hintatasoa nostaessa vaihtoehdot toki laajenivat, mutta ei siinä kauaa mennyt kun olin rajannut vaihtoehtoni: Sudio Regent tai Marshall Major II Bluetooth. Marshalleita saa melko laajasti eri paikoista, hieman eri hinnoilla, kun taas Sudion Regentit olivat haasteellisemmat saatavat: paras vaihtoehto olisi ollut Sudion oma verkkokauppa.

Pitkään vertailin ja mietin, että kummat kuulokkeet ostan. Molemmat kun liikkuivat melko samassa hintaluokassa, olivat valkoiset ja niissä oli samoja piirteitä. Oston helppouden ja jotenkin luotettavan kuuloisen merkin takia olin jo päätymässä Marshalleihin.

Melko sattumalta lopulta ostinkin nuo Sudion kuulokkeet ja ihan siitä syystä, että sain ne tilattua halvemmalla kuin Marshallit, jopa postikulujen kanssa. Vuoden vaihteen jälkeen kuulokkeita on tosiaan alettu myymään myös muualla, kuin Sudion omassa verkkokaupassa. Sudiolta en näitä olisi tilannut, koska palautusmahdollisuus olisi ollut hankala. Sattumalta löysinkin suomalaisen elektroniikkaliikkeen ja verkkokaupan nimeltään Multitronic, joka myi näitä hyvällä hinnalla(66,90€ kuulokkeet + 16,90€ marble -kuoret), ja palautus oli tarvittaessa ilmainen. Siihen löytyi myös selkeät ohjeet. Ilman tätä verkkokauppaa ja halvempaa hintaa olisinkin tilannut ja valinnut Marshall Majorit. Uskon, että pidemmän päälle laatu on molemmissa melko sama. Kultaiset yksityiskohdat ja tyylikkyys kiehtoi myös hieman Marshalleita enemmän.

 

 

Sudio Regent White headphones – first glance

 

Mennään vielä vähän käymään noiden kuulokkeiden speksejä. Tosiaan, Bluetooth 4.1:llä varustetut valkoiset kuulokkeet toimivat langattomasti  ja niille luvataan 24h aktiivista akun kestoa, 20 PÄIVÄÄ valmiustilassa. Kantavuus on 10 metriä ja ne ovat yllättävän kevyet: 177 grammaa.  

Kuulokkeita voi myös personoida: niihin myydään erikseen capseja/suojakuoria eri kuvioilla, joilla saa hieman kuulokkeiden ilmettä muutettua. Aivan rahan tuhlausta joo, mutta pakko se oli itsekin tilata mukaan hienot marble kuoret. Mukana tulee aux -piuha ja usb-latausjohto. Miinuksia nämä kuulokkeet ovat saaneet, koska mukana ei tule minkäänlaista kantopussia. Tähän pitää ehdottomasti keksiä jokin ratkaisu. Nahkaiset pehmusteet tuntuvat tosi pehmeiltä, eivätkä kuulokkeet tunnu painavan päätä. Toki uskon, että kuten miltei kaikki sangalliset kuulokkeet, nämäkin alkavat monen tunnin käytön jälkeen tuntumaan.

En vielä ole päässyt kokeilemaan näitä kunnolla menossa äänenlaadun suhteen, mutta muutamat biisit kuunnellessa bluetoothin välityksellä tuntui kyllä vahvistavan sen, mitä lukuisat arvostelutkin ovat sanoneet: ääni on erittäin, no, tasainen. En nyt tosin tiedä miten omalla kohdalla vaikuttaa se, että olen tottunut nappi kuulokkeisiin. Pitää siis tehdä vielä ihan vertailua tuon äänen suhteen. Toki äänenlaatua kannattaa kokeilla erikseen myös piuhan kanssa ja eri tyylisuunnan kappaleilla. Puhelimen asetuksista pääsee onneksi myös vaikuttamaan tähänkin osioon jonkin verran. 

Tähän asti oon ollut kyllä tyytyväinen ostokseeni, tämä on siis ihan harkittava vaihtoehto, jos etsit langattomia sangallisia kuulokkeita.

 

 

 

———————————————————

In English

 

Here you can read my thoughts about my new headphones in English. I have trimmed the text quite a bit, but here you can find the most important stuff for me:

 

What are my requirements for headphones? 

 

Price: I won’t pay over 100 euros for any headphones.

Looks: usually on-ear-headphones look pretty horrible, so this was hard one to master.

Wireless and range : no more tangled wires for me, and the further you can forget your phone, the better. 

Built-in microphone: I talk a lot on the phone using headphones, where ever I am, so this is a must feature.

Battery: long battery life. You just don’t wan’t to be charghing your headphones all the time in inconvenient places..

Sound quality: I am no expert in sound quality. I have always managed very well with cheap 10€ headphones, so I gathered that once I buy something over 50€, it must be good enough for me.

 

Sudio Regent headphones

 

After lots of reading and roaming through the internet, I was left with two choices: Marshall Major II Bt, or Sudio Regent headphones. Actually I was already decided and going to buy the Marshall Major II headphones because you could order the, easily from many places or just walk in the store, but by chance I stumbled upon some random web store, that sold the Sudio Regent headphones ad in very good price. And I was really drawn into the design and golden details in the Sudio Regent. So after all, I ordered them, and I am so pleased! 

They fulfill all of my requirements and while I usually don’t prefer how on-ear headphones look on someone (to be really honest, I think they are quite ugly and just non stylish on anyone), but I think these are one of the best looking on-ear headphones you can find on the market. Replaceable cover caps and all! 

They are very comfortable on my head and the three control buttons are pretty easy to reach and use. Sound quality is good too, although I had to make some changes to my mobile phone audio settings to add little bass and depth to the sound. I think the pricing is right and after short-term of use I really can recommend these to anyone looking well designed and under 100€ headphones. I payed in total 87 euros for the headphones and the marble caps. 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published.