Visiting The Making of Harry Potter in Warner Bros Studios and overall prices in London

Visiting The Making of Harry Potter in Warner Bros Studios and overall prices in London

Vielä ihan vähän Lontoota! Siis miten lyhyestä, muutaman päivän matkasta voikaan tulla näin paljon asiaa.. En halua edes tietää sitä postauksien määrää kuukauden jenkkien matkasta.. Sitä odotellessa.

Tajusin, että olen tosiaan unohtanut mainita käytännössä kokonaan Lontoon matkasta kustannukset ja en ole tajunnut ottaa kantaa hintoihin, vaikka se on ollut tarkoituksena. Tässä kirjoituksessa siis myös siitä hieman, näin myöhässä ja ohi aiheen. Muuten tässä tulee vielä vähän räpsyjä ja kokemuksia Lontoosta, tällä kertaa Warner Bros studioista ja The Making of Harry Potter kierroksesta.

Little bit about the prices

Lontoossa on nimittäin oikeasti tosi kallista. Aluksi ajattelin, että sieltä tulee varmasti shoppailtua jonkin verran taas tällä kertaa, mutta jo viisi minuuttia saapumisen jälkeen hintataso iskee päin näköä ja tajuat, että ehkä ei sittenkään. Toki jos löydät esim. kosmetiikkaa, jota ei saa Suomesta, tartu kiinni. Muuten, just leave it. Hyvä omalle kohdalle eteen tullut vertailukelpoinen tilanne oli, kun päätin käydä katsomassa, mitä Lontoon Tiger -kaupalla oli tarjota verrattuna Suomen antiin. Tismalleen samat tuotteet ainakin. Ja sitten huomasin hinnat: se mikä suomessa olisi 1€, oli Lontoossa 1£. Eli kallista. Kahvi oli kahdesta neljään puntaan ja ruokailukin maksoi lopulta varmaan saman verran kuin kotimaassa. Kannattaa aina pitää muistissa, että miten päin euron ja punnan kurssi on, ennenkuin olettaa jonkun olevan edullista.. Shoppailu sai tosiaan jäädä muihin reissuihin.

Then, to the main part of this post, Harry Potter!

Watch out for the spoilers..

Mutta, sitten itse asiaan, eli Harry Potteriin. Kuten jo London -kirjoituksessa mainitsin, kannattaa tänne liput ostaa etukäteen. En itseasiassa edes tiedä, saako niitä miten paikan päältä. Tuttavani kävi täällä myös ja heidän perheensä sai varata liput hyvissä ajoin ennen käyntiä, sillä kierrokset ovat usein ilmeisesti täynnä. Me saimme liput helposti ja varasimme ne netin kautta. Muista ottaa talteen liput tulosteena tai lipusta vaikka kuvaruutuprintti, jos sinulla ei ole pääsyä internetiin paikan päällä. Yksi aikuisten lippu, joka piti sisällään kierroksen, paperisen tuliaiskirjan, sekä digitaalisen oppaan maksoi 48£, eli yli 50€. Tästä tuli siis noin 100 euron kulu kahdelta ihmiseltä. Tämäkään ei siis ole halvinta touhua. Studioilla on aina vuodenaikaan liittyen jokin teema, joka vaikuttaa jonkin verran kierrokseen. Meidänkin käyntimme aikana oli siis myös teema: Forbidden Forest. Teeman mukana tämä leffoista ja kirjoistakin tuttu kielletty metsä tuli turistien nähtäväksi ja pääsimme kävelemään sen läpi isojen hämähäkinseittien keskellä.

Matka alkoi Watford Junctionilta, josta lähti kaksi kerroksinen bussi kuljettamaan kohti studioita. Juna-asemalla oli selkeät kyltit jotka ohjasivat bussipysäkille ja bussia ei voinut olla huomaamatta isoista Harry Potter -teippauksista. Studiot näkyivät bussista massiivisina rakennuskompleksina saapuessamme lähemmäs kohdetta. Bussissa katsoimme jonkin esittelyvideon ja saimme tarkemmat ohjeet siitä, mistä ja miten noutaa liput. Bussilippu maksoi 2,5£ meno-paluu per henkilö.  

Aulasta löytyy ilmainen narikka, mutta ota huomioon, että mikäli sinulla on kassissasi MITÄÄN ruokaa, et saa jättää sitä narikkaan (minulla oli ostettuna pikkupussi toffeeta, joten kaikki kassit jäivät kantoon..). Koska osa kiertueesta oli ulkotiloissa ja ilmat olivat jo melko viileät, kannatti takit ja kaulahuivit pitää muutenkin mukana.

Kiertelimme ja odotimme, että pääsimme sisään itse studioille. En kerro tässä tarkemmin kierroksen sisältöä, mutta saatte maistiaisia kuvista. Mielestäni kenelle tahansa Harry Pottereista pitävälle tämä oli oikein siisti paikka käydä ja tuolla kului helposti monta tuntia tutkiessa ja vaeltaessa. Vaikka matka alkaa “ryhmänä”, saat alun jälkeen mennä omaan tahtiin ja vaeltaa lavasteissa miten haluat. Digitaalinen opas oli hyvin kätevä ja antoi hieman lisäarvoa kiertueelle lukuisilla tarinoilla. Kiertue päättyy isoon kauppaan, josta pääset ostamaan mitä tahansa Harry Potteriin liittyvää. Meidän matkaamme jäi kahvikuppi ja Bernie Bottin joka maun rakeita.

Olimme vuodenaikaan nähden tuolla aika myöhään, joten kun esimerkiksi menimme ulkoalueelle, oli jo pimeää ja valaistus melko huono kuvien ym. ottamiseen. Olisi siis ollut ehdottomasti fiksumpaa mennä aikaisemmin, jolloin olisi ollut valoisampaa, ja ehkä jopa lämpimämpää ulkona ollessa.