Weekend at Jyväskylä – family time and dining

Weekend at Jyväskylä – family time and dining

Viime viikonloppuna lähdimme lauantaina aamupäivästä ajamaan Jyväskylään. Tarkoituksena oli mennä katsomaan mieheni ja hänen äitinsä yhdessä omistamaa sijoitusasuntoa ja viemään hänen äitinsä syömään. Ruokailu oli joululahja mieheni äidille.

En ollut ennen käynyt Jyväskylässä, joten tuli siinäkin mielessä tehtyä jotain itselle uutta ja erilaista! Olin myös toki odottanut melko paljon, että miltä mieheni omistama asunto nyt oikein näyttää! Mieheni veli asuu tällä hetkellä opiskelujensa ajan asunnossa, joten vuokralaisestakaan ei tarvitse olla huolissaan, ja yövyimme kaikki tuossa kerrostalokaksiossa.

 

Saturday the weather was pretty bad, but on Sunday we got to see the sunshine and spend the midday outside!

 

 

Lauantain satoi vaihtelevasti lunta ja räntää, mutta koska liikuimme autolla, se ei menoa haitannut. Hyvää tässä oli tosiaan se, että sunnuntaina pääsimme nauttimaan mahtavasta säästä ja aurinkokin näytti itsensä pilvien takaa. Puut ja maa oli peittynyt kauniiseen lumihuntuun ja pieni kävely asunnon viereiselle uimarannalle oli oikein mukava.

Syömässä kävimme lauantaina Fransmannissa, nykyään nimeltään ilmeisesti Frans&Sandra -ravintolassa, joka sijaitsi erään paikallisen hotellin yhteydessä. Ravintola valikoitui ihan sen perusteella, missä oli tilaa illalla. Söimme pitkän kaavan mukaan ja meillä oli oikein hauskaa! Ruoka oli hyvää (vaikka en ihan osannutkaan valita itselleni ravintolan valikoimasta niitä omia lemppareita, oli ruoka hyvin tehty, annokset hyvän kokoisia ja sai kyllä syödäkseen) ja palvelu yllätti ystävällisyydellään ja asiakaslähtöisyydellään. Sunnuntaina lounastimme Ravintola Taikurissa, joka on hieman “hienompi pikaruokala”, Matkakeskuksen lähettyvillä erikoisen mallisessa rakennuksessa. Voi jumpe, että tirisevä rasvainen jauhelihapihvi burgerin välissä on vaan jotain parasta. Ja hyvin tehty dippi ja bataattiranskalaiset.

 

The food on the restaurant Frans&Sandra was really good and the service was really great. 

 

I tried snails for the first time! Was not quite my taste.. 

 

You really should try these burgers on Restaurant Taikuri. Really good and tasty! And this was the “small” one.. 

 

 

Molempia ravintoloita siis voin ehdottomasti suositella. Frans&Sandraan kannattaa suunnata, jos on hieman spesiaalimpi ilta tiedossa ja haluaa syödä vähän hienosti, mutta kuitenkin täyttävästi. Ravintola Taikuri taas on rento istuskelupaikka, jossa voit syödä hyviä burgereita tai taskuja ja ruokaa voi tilata myös mukaan. Vaikka Taikuria voisi sanoa omalla tavallaan pikaruokalaksi, en nyt kuitenkaan tarkoita Mäkkäriä, Hesburgeria tai edes perus pizzeriaa. Taikurista saat kunnon hampurilaiset lisukeilla.

Jyväskylässä pitää käydä vielä jossain vaiheessa vähän pidemmän kaavan mukaan, että ehtisi näkemään keskustaa ja sen muita alueita paremmin, nyt kun lähinnä keskityttiin ruokailuun (ylläri, eikö 😉 ) ja visiitti oli melko pikainen. Mutta kyllä tämä viikonloppu saa kiitokset ainakin ruokailun osalta. Taas sai syödäkseen ja vielä mahtavassa seurassa. Tälläisen viikonlopun jälkeen oli mukava lähteä ajamaan kotiin, äänestysuurnia ja vaalivalvojaisia kohti.

 

From the inside of restaurant Taikuri. Pretty comfy and cozy. 

There is a lake right next to the apartment house we were staying at. Even in the winter time you could go swimming, if you dared. We surely didn’t! And let’s not forget many other outdoor activity possibilities as well.

 

I even used my sunglasses this weekend. That’s pretty rare thing in Finland on winter time. It’s so dark all the time.. 


Leave a Reply

Your email address will not be published.